Kas LeBron James tõuseb taas troonile?

Copy
Los Angeles Lakers loodab eelkõige LeBron Jamesile (palliga), et ta meeskonna tõotatud maale tüüriks.  FOTO: Mike Ehrmann / ap / scanpix
Los Angeles Lakers loodab eelkõige LeBron Jamesile (palliga), et ta meeskonna tõotatud maale tüüriks. FOTO: Mike Ehrmann / ap / scanpix Foto: Mike Ehrmann/ap/scanpix

Maailma tugevaima korvpalliliiga NBA põhihooaeg lõppes viimaks ning Floridas asuvas Disney spordikompleksis selgitati 16 meeskonda, kes jätkavad heitlust ihaldatud meistritiitli nimel. Postimees võttis raadiosaates «Kehakultuur» koos NBA eksperdi Otto Oliver Olgoga kokku seni toimunu ning heitis pilgu ettepoole, et vaadata, kes võiksid kirka autasu eest oktoobris vastamisi minna.

Suurte rahamägedega tekitati koroonaviirusest kubisevasse Florida osariiki USAs turvaline keskkond, kus nii meeskonnad kui ka ajakirjanikud ühiselt tegutseda saavad. Olgo ei uskunud esialgu, et sellest ettevõtmisest üldse midagi välja tuleb, kuid keerulisest olukorrast võeti maksimum.

«Eks see kogemus ole sürreaalne. Florida osariigi koroonaviiruse juhtumite arvu arvestades olin valmis, et NBAga on selleks hooajaks kööga ja viimane kohtumine peeti ­ 11. märtsil. Õnneks leiti 170 miljonit dollarit ja tehti mudel, mis ka toimib,» tõdes Olgo.

30. juulil läks kõik taas hooga lahti ja pärast 88 kohtumist sai paika lõplik asetus, kuidas selgitatakse tänavune meister. Mänguliselt ei näidanud tugevamad meeskonnad ennast parimast küljest ning peamiselt prooviti leida koosseisu, kellega otsustavas faasis lahingusse astuda. Nõnda kerkis esile mõnigi senine pingimees. Samuti polnud kõige parem meeskondlik tegutsemine.

«Kolmekuine paus oli ikkagi seljataga ning meeskonnatöö lonkas korralikult. Eriti just kaitses, kus kommunikatsioon on väga tähtis. Rünnakul saadi rütm vaikselt nende kohtumistega tagasi ja mõni mees näitas isegi paremaid tulemusi kui tavatingimustes,» hindas Olgo. «Uuest keskkonnast lõikavad kasu paljud viskekahurid, kelle tegemistele ei avalda vastasmeeskonna poolehoidjad praegu mingit mõju.»

Favoriidid ilmselt ei värista

Nii Ida- kui ka Läänekonverentsis on selgelt kogu hooaja olnud juhtivaks jõuks paar-kolm meeskonda ning Olgo arvab, et nõnda liigutakse hooaja lõpuni ja suurüllatusi sündida ei tohiks. «Arvestada tuleb muidugi ka vigastusi. Kui mõne meeskonna tähtmängija peab astuma platsi kõrvale, siis olukord muutub,» rõhutas Olgo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles