5G uks avanes ka Levikomile

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Raul Siem tuleb presidendi juurest.
Raul Siem tuleb presidendi juurest. Foto: Madis Veltman

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem (pildil) tahab vastuolulise 5G sidevõrgu jagada neljaks võrdseks osaks. See avab ukse Levikomile, kes pole esitanud kolm aastat majandusaasta aruandeid ning on kõrvuni võlgades.

Algsete plaanide kohaselt pidi 5G sagedusala jaotuma kolmeks, mis pahandas Eesti telekomifirmat Levikom. Nad kaebasid otsuse kohtusse, kuna leidsid, et riik eelistab kolme suurt operaatorit: Elisat, Teliat ja Tele2. Levikom kaotas kõigis kolmes kohtuastmes. Ühtlasi tähendas riigikohtu lõppotsus, et aastaks kinni jooksnud 5G sageduskonkursiga saab edasi minna. Asi tundus olevat otsustatud.

Siem valis aga teise tee. Samas ei tähenda tema otsus seda, et võrk kohe hommepäev neljaks jupiks jagatakse. See on tema esialgne ettepanek Eesti telekomifirmadele, kellelt ta ootab nüüd tagasisidet ja mõtteid, kuidas konkurss päriselt läbi viia.

Minister põhjendas, et ta on pidanud palju avalikke konsultatsioone ning jõudnud veendumusele, et piirangute tingimustes on parim variant panna sageduskonkursile neli maksimaalselt võrdset luba. «Selline lahendus tagab kõigile loa saajatele ka võrdväärsemad konkurentsitingimused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles