Kooliperedel on õppeaasta eel palju vastuseta küsimusi (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
«Klassiruumide pidev tuulutamine. Talvekuudel on see ehk natuke keerulisem, aga me siiski proovime lähtuda sellest, et saaksime klassiruume tuulutada nii palju kui vaja,» ütles õpetaja Martin Tamm, mis on uus tavalises koolis. FOTO: Madis Veltman
«Klassiruumide pidev tuulutamine. Talvekuudel on see ehk natuke keerulisem, aga me siiski proovime lähtuda sellest, et saaksime klassiruume tuulutada nii palju kui vaja,» ütles õpetaja Martin Tamm, mis on uus tavalises koolis. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Eile teatas valitsus, et koolides kaob ruumide kuni 50-protsendilise täitumuse piirang. Täna jagab haridus- ja teadusministeerium (HTM) pressikonverentsil soovitusi, kuidas peaksid koolid käituma, kui koroonaviiruse levik laieneb taas. Koolidel üle Eesti on ministeeriumile rohkelt küsimusi, palju küsimusi on ka lapsevanematel ja omavalitsustel – mida teha, kui tekib uus puhang?

Sigrid Teinmann on kolme lapse ema, kes saadab algaval õppeaastal kooli kaks last: üks alustab seitsmendas klassis ja teine läheb esimesse klassi. Kolmas laps naudib lapse­põlve lasteaias. «Milline on plaan, kui puhang algaval kooliaastal jälle võimust võtab?» on Teinmanni küsimus ministeeriumile.

Tema sõnul oli kevadel veidi lihtsam, kuna tema lapsel ei olnud suuri lõputöid. «Eelmine kord jäi kooliaasta lõppu ja nõksutasid vaevaliselt selle koduõppe koos lapsega ära,» meenutas ta kevadet.

Lapsevanemana on tema suurim hirm see, et koolid lähevad uuesti kinni ning lapsed tagasi kodu­kooli. «Ministeeriumil tekib plaan, et paneme koolid kinni ning vanemad võtku ja õpetagu esimese ja seitsmenda klassi last, aga lapsed ei saa pikalt koduõppel olla,» selgitas Teinmann.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles