Milano Inter murdis jõuga Euroopa liiga finaali

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Romelu Lukaku ja Lautaro Martinez lõid poolfinaalis mõlemad kaks väravat. 
Romelu Lukaku ja Lautaro Martinez lõid poolfinaalis mõlemad kaks väravat. Foto: Lars Baron/AP

Euroopa liiga teine finalist on Milano Inter, kes alistas esmaspäeva hilisõhtul peetud kohtumises koguni 5:0 Donetski Šahtari.

Itaalia meistrivõistlused teise kohaga lõpetanud Interi eest said kahel korral jala valgeks Lautaro Martinez (19. ja 74. minut) ning Romelu Lukaku (78., 84.), korra oli täpne Danilo D’Ambrosio (64.).

Interi sedavõrd suur võit oli Euroopa tugevuselt teise võistlussarja poolfinaalide ajaloos esmakordne. Esikohamängus kohtub viimased 11 mängu vaid võidurõõmu tundnud Itaalia klubi Hispaania meistrivõistlused kuuendana lõpetanud Sevillaga, kes sai päev varem poolfinaalis 2:1 jagu Manchester Unitedist.

Koduses liigas meistritiitli vaid ühe punktiga Juventusele kaotanud Inter võitis viimati karika 2011. aastal, kui krooniti Itaalia karikavõitjaks. Eurosarjas oldi viimati edukad hooajal 2009/10, mil Jose Mourinho tüüritud võistkond tõstis pea kohale Meistrite liiga karika.

Alates 2019. aastast juhendab Interit itaallane Antonio Conte, kes on Milano Interi tiitlipõuaga hästi kursis. «Meil oli üle kümne aasta võimalik võita karikas. See pakub nii mulle kui ka võistkonnale suurt rahuldust,» sõnas ta matši järel.

Reedel Kölnis peetavas finaalis pole Interi ülesanne aga sugugi lihtne, sest nende vastane on Euroopa liiga spetsialistiks tituleeritud Sevilla. Sevilla on võistlussarja võitnud rekordilised viis korda, neist kolm triumfi tulid järjest: 2014., 2015. ja 2016. aastal. Kusjuures finaalmängu pole Hispaania meeskond veel kordagi kaotanud.

«Sevilla tunneb seda võistlussarja läbi ja lõhki. Meie ridades on aga mitu jalgpallurit, kes mängivad siin esimest korda,» sõnas Conte. «Samas on meis entusiasmi, tugevust ning soovi pakkuda fännidele rahulolu,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles