Norrast lahkunud Igonen: väikesed detailid otsustavad, kelle treener väravasse usaldab

Ville Arike
, reporter
Copy
Matvei Igonen oli peatreener Karel Voolaidi valikusse kuulunud puurilukkudest ainus, kel all mingigi koondisekogemus.
Matvei Igonen oli peatreener Karel Voolaidi valikusse kuulunud puurilukkudest ainus, kel all mingigi koondisekogemus. Foto: Madis Veltman

Kui Euroopa terviserindel valitsev olukord lubab, alustatakse septembri alguses jalgpalli Rahvuste liiga mängudega. Eesti koondise peatreener Karel Voolaid saab koos abilistega kõvasti arutada, keda pärast suurest spordist loobunud või mängupausil olevat Sergei Lepmetsa väravasuule usaldada. Tugev kandidaat on eelmisel kuul FC Floraga liitunud Matvei Igonen.

Igonen kuulus kaks ja pool aastat Norra klubi Lillestrøm hingekirja (mullu viibis ta teise poolaasta Floras laenul), kuid läbilöök jäi tegemata, ta soovis ise lahkuda ja klubi leidis selleks võimaluse. Miks jäi esikinda positsioon haaramata ja millest see väravavahtide puhul üldse sõltub, rääkis Igonen Postimehele pikemas usutluses.

Pärast esimest Flora eest peetud mängu rääkis Igonen, et Norras jäi läbilöök tema enda taha, ta ei suutnud oma peas läbimurret teha. Talvine ettevalmistusaeg möödus igati hästi ja kontrollmängudes kasutati teda põhimehena. Siis aga tuli vahele koroonapaus. «Eestis oli see lühem, kuid Norras kestis pikemalt. Hooaja alustamise asemel pidime minema karantiini,» alustas Igonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles