GALERII JA VIDEO ⟩ Tallinna teletornist lasti pidupäeva puhul saluuti

Copy

Eesti taasiseseisvumispäeval kell 21.45 lasti Tallinna teletornist ilutulestikku ning peopäeval värvus teletorn ka sinimustvalgeks. 

Enne üritust:

«20. augusti õhtul on tallinlastel ja linna külalistel võimalus vaadata erakordset vaatemängu – esimest korda lastakse Tallinna teletornist ilutulestikku. Eestis pole kunagi varem nii kõrgelt saluuti lastud,» sedastas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ja lisas, et plaanide järgi paiskub taevalaternate ilu laiali 175 meetri kõrguselt ehk teletorni vaateplatvormi katuselt kolmes suunas. «Tulevärk kestab 5–7 minutit ja algab praeguse teadmisega kell 21.45,» lisas ta.

Linnaosavanema sõnul on saluudi korraldamine sadade meetrite kõrguselt üsna keerukas ettevõtmine, kuid vaatemäng on võimas ja efektne ning sellist ilu pakuvad tähtpäevade puhul mitmed maailma teletornid nii Euroopas kui ka mujal maailmas.

«Tänavu 40-aastaseks saanud Tallinna teletornil endal on aga Eesti riigi tähtsündmuste puhul kaunis tava värvuda sinimustvalgesse rüüsse. Nii näeb ka seekordsel pidupäeval teletorni Eesti lipu värvides,» lisas linnaosavanem.

Eesti taasiseseisvumispäeva pürotehnilise sõu eest vastutab ilutulestikuetendusi ja pürotehnikateenuseid pakkuv ettevõte PyroCom, kel on sel alal pikaajaline rahvusvaheline kogemus.

Ilutulestikku toetavad riigikantselei, Tallinna linnavalitsus ja Pirita linnaosa valitsus.

Tallinna teletorn avati ringhäälingu saatekeskusena 1980. aastal. Torni kõrgus on 314 meetrit. 2012. aastast töötab teletorn elamuskeskusena ja kuulub kolme pealinna kõige enam külastatud objekti hulka. Teletorn on avatud iga päev kella 12-21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles