Kaitseliidu ülem jätab roosiaeda minemata: lilleaia üritused jäägu Mikk Pärnitsatele (46)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tallinn. 15AUG19. 
Kaitseliidu ülem Riho Ühtegi. 

Col. Riho Ühtegi, head of the volunteer Defence League (Kaitseliit).
Foto: Erik Prozes, Postimees
Tallinn. 15AUG19. Kaitseliidu ülem Riho Ühtegi. Col. Riho Ühtegi, head of the volunteer Defence League (Kaitseliit). Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes

Endine erioperatsioonide grupi ülem ning praegu Kaitseliitu juhtiv Riho Ühtegi teatas sotsiaalmeedias, et ei lähe täna roosiaeda president Kersti Kaljulaidi vastuvõtule. Ühtegi sõnul on tema puudumise ajendiks Mikk Pärnitsale autasu andmine.

Ühtegi tegi esmalt enda sotsiaalmeediakontol postituse, kus soovis enda Facebooki sõpradele head taasiseseisvumispäeva. Postituse kommentaaris kirjutas brigaadikindral, et algselt oli tal plaan minna ka presidendi vastuvõtule, kuid Mikk Pärnitsa juhtum pani teda meelt muutma.

«Oleks täna roosiaedagi läinud, kuid peale eilset pole see nagu kohane. Jäägu lilleaia üritused siis mikk pärnitsatele (kirjapilt muutmata - toim) ja minusugustele karedamad tegemised, mis ehk sobivadki enam neile keskealistele meestele, kelle noorus möödus Eesti iseseisvust taastades. Head taasiseseisvumispäeva, head FB sõbrad! Eesti eest!,» kirjutas Ühtegi.

Mikk Pärnits sai 18. augustil tunnustuse vägivallavastase kampaania «See pole okei» algatamise eest. Pärnits astus president Kaljulaidi ning justiitsminister Raivo Aegi ees kõnepulti roosas minikleidis, kõrge kontsaga platvormkingadel ning nimetas traditsioonilist perekonda lapsele kõige ohtlikumaks kohaks.

Justiitsminister Aeg teatas hiljem sotsiaalmeedias, et Pärnitsa kõne oli täiesti vastuvõetamatu ning ta kahetseb, et komisjon tema valis. 

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles