Vöödik viis võõrtöölised haiglasse (3)

Krister Kivi
, toimetaja
Copy
Eluohtlikult mürgises kühmvöödikus ehk toredas vöödikus (Cortinarius rubellus) sisalduv orellaniin ja kortinariinid ei hävi töötlemisel ja kuumutamisel.
Eluohtlikult mürgises kühmvöödikus ehk toredas vöödikus (Cortinarius rubellus) sisalduv orellaniin ja kortinariinid ei hävi töötlemisel ja kuumutamisel. Foto: Vello Liiv

Arvatavasti kühmvöödiku ­toiduks pruukimine viis kunstneeru ­alla kolm Ukraina võõrtöölist, kes Eestis tööd teha peaaegu ei jõudnudki. Sama seen leidis ohvreid ka Lääne-Eestis.

5. august pidi olema kolmele Eesti põldudele appi tulnud ukrainlasele rõõmus päev. Kahenädalane eneseisolatsioon Tartumaa metsade vahel oli viimaks läbi, kaks negatiivset koroonaproovi antud ja kanne Eesti tööregistriski lõpuks olemas. Rahateenimine põldudel võinuks seega alata. Kuid saatuse tahtel hakkas neil hoopis väga paha – kellel veidi varem, kellel hiljem. Alles siis, kui Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonda oli samasuguste kaebustega jõudnud juba kaks võõrtöölist, oskasid arstid hakata kahtlustama seenemürgitust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles