Korruptsioonikuritegusid uuriv politseinik sai ise korruptsioonikahtlustuse (19)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Politsei- ja piirivalveamet
Politsei- ja piirivalveamet Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

18. augustil esitati korruptsioonikuriteo kahtlustus politsei- ja piirivalveameti korruptsioonikuritegude büroo Ida talituse ametnikule ning ühele eraisikule.

Kahtlustuse kohaselt nõustus ametnik 2016.-2020. aastatel eraisikult vastu võtma hüvesid, mille eest on politseiametnik vastuteenena kasutanud oma ametipositsiooni ja soosinud oma ametialases tegevuses hüvesid üle andnud eraisikut.

Tegemist on esialgse kahtlustusega ning kuivõrd selle sisu ja hüve suurus võivad kriminaalmenetluse jooksul muutuda, prokuratuur hetkel menetluse üksikasju ei avalda.

«Kriminaalasjale lisab tõsidust asjaolu, et korruptsioonikuriteo toimepanemist heidetakse ette ametnikule, kelle ülesanne on korruptsioonikuritegusid ennetada ja pärssida,» sõnas riigiprokurör Sigrid Nurm.

Keskkriminaalpolitsei juhi Aivar Alavere sõnul on juhtum äärmiselt kahetsusväärne, sest keskkriminaalpolitseil on oluline roll korruptsioonivastases võitluses ning ametnikud peavad olema eeskujuks.

«Peame läbi oma tegevuse ja käimasolevate menetluste näitama, et korruptsioonil ei ole ühiskonnas kohta. Selleks on tähtis iga uurija pühendumus ning on arusaadav, et me ei saavuta eesmärki, kui iseendale vastu töötame. Ametnik mõistis, et tema jätkamine politseiametnikuna ei ole võimalik ja esitas töölt lahkumise avalduse ning ta on teenistusest vabastatud,» ütles Alavere.

Prokuratuuril ei ole esialgu plaanis taotleda kahtlustatavate vahistamist. Menetlust viib riigiprokuratuuri juhtimisel läbi politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles