Aeg kustutas Pärnitsa auhinnasaajate nimekirjast (39)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Tairo Lutter

Justiitsminister Raivo Aeg allkirjastas täna käskkirja, millega kinnitas vägivallaennetuse auhinna saanute nimekirja. Nimistust puudub juba autasu kätte saanud Mikk Pärnits, kes esines tänuüritusel skandaalse sõnavõtuga.

Justiitsministeeriumi sõnul lükkas minister Aeg tagasi vägivallaennetuse auhinna komisjoni ettepaneku Mikk Pärnitsa autasustamise osas.

«Tunnustan jätkuvalt algatuse «See pole okei» eesmärki ning mõistan, et vahel aitab provokatsioon ja häirivad sõnumid probleemile vajalikku tähelepanu tõmmata,» ütles minister. «Küll aga ei ole mul võimalik allkirjastada autasu andmise käskkirja Mikk Pärnitsa osas, sest vägivallaennetuse autasu mõte on lisaks tänule tehtu eest ka eeskujude loomine. Mikk Pärnitsa avalikkuse ette jõudnud ründavad sõnumid on aga olnud vääritud ja vägivalda õhutavad,» ütles justiitsminister Raivo Aeg.  

«Samuti ei ole vastuvõetav paljudele inimestele turvapaigaks oleva traditsioonilise pere alavääristamine autasu üleandmise üritusel. Kahtlemata on perevägivald probleem, millega peab tegelema ja kahjuks näitab ka statistika, et selle ulatus on lai, kuid täiesti väär on väita, et kõik traditsioonilised pered on vägivaldsed või teistest vägivaldsemad,» rääkis ta.

Vägivallaennetuse auhinna hindamiskomisjoni kuulusid Alari Rammo, Anu Leps, Kadri-Ann Lee, Kati Arumäe, Kristel Siitam-Nyiri, Kristiina Luht, Mikk Granström ning Urmo Kübar. Kristiina Luht taandas end arutelust ja otsustusest, mis puudutas tema enda kandidatuuri.

Komisjon langetas enda otsuse konsensuslikult. Mikk Pärnits kui kodanik eraldiseisvalt komisjonis arutelu teema ei olnud, kuna autasu anti naistevastase vägivalla sotsiaalmeedia kampaania läbiviimise ja selle eestvedajaks olemise eest.

Auhinda anti sel aastal üle neljandat korda. 2020. aastal laekusid ettepanekud 36 kandidaadi kohta 24-lt esitajalt.

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles