Balti kett elab edasi solidaarsusketis (71)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Petra Maliukevich istub Tallinnas Valgevene suursaatkonna ees ehk kohas, kus algab homme Vabaduse väljakuni ulatuv solidaaruskett.
Petra Maliukevich istub Tallinnas Valgevene suursaatkonna ees ehk kohas, kus algab homme Vabaduse väljakuni ulatuv solidaaruskett. Foto: Sander Ilvest

Eestis elavad valgevenelased korraldavad pühapäeval, 23. augustil Tallinnas solidaarsusketi vabaduse ja demokraatia toetamiseks oma kodumaal. Valgevenes praegu toimuv sarnaneb meie laulva revolutsiooniga mitmes mõttes: vägivallarežiimi vastu protestijad on rahulikud, ei karju ega laamenda, vaid lehvitavad rahvuslippe ja naeratavad. Kui ajaloo jaoks otsida Valgevene sündmustele nime, siis võiksime seda nimetada naeratavaks revolutsiooniks.

Kuid postsovetlik režiim ei naerata ega ole näidanud veel mõistmise märke, et rahva suur enamus nõuab muutusi ja vabu valimisi. Relvitud ja naeratavad protestijad Minski ning teiste linnade tänavatel vajavad peale julguse ja järjekindluse ka rahvusvahelist tuge, teadmist, et vaba maailma rahvad toetavad nende pürgimusi.

Kommentaarid (71)
Copy
Tagasi üles