Kas sa tead, kuhu sa pensioniraha paned? Ei tea ikka küll! (4)

Liina Laks
, reporter
Copy
SEB progressiivse fondi puhul on raha osakaal fondis napilt 2,5 protsenti. Tundub väike? Aga fondi mahtu silmas pidades tähendab see enam kui 15 miljonit eurot, mis seisab kontol niisama või marginaalse intressiga.
SEB progressiivse fondi puhul on raha osakaal fondis napilt 2,5 protsenti. Tundub väike? Aga fondi mahtu silmas pidades tähendab see enam kui 15 miljonit eurot, mis seisab kontol niisama või marginaalse intressiga. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti II samba pensionifondide valik on aastatega tunduvalt laienenud, kuid parima valimiseks tuleb kogujal omajagu tööd ära teha.

Kui valid 100-protsendilise aktsiariskiga fondi, siis mida loodad saada? Tõenäoliselt sada protsenti aktsiaid ja saja­protsendilise väljundi praegu üsna riskantsele börsile. Kuid seda tõlgendavad Eesti II samba pensionifondid õige erinevalt. Nimelt on neil kirjas, et see risk on seal kuni sada protsenti. Kui aga Swedbanki K100 pensionifondi – mis reklaamib end 100-protsendilise aktsiariskiga – vaadata, siis on seal aktsiaid ja aktsiafonde aga 87%.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles