Repsi viivitus võtab uneaja (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Haridusminister Mailis Reps tutvustab algava õppeaasta olulisemaid teemasid ning koroonaviiruse levikuga seotud soovitusi haridusasutustele.
Haridusminister Mailis Reps tutvustab algava õppeaasta olulisemaid teemasid ning koroonaviiruse levikuga seotud soovitusi haridusasutustele. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kuigi haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles pressikonverentsil, et tavaliselt tehakse aasta alguse pressikonverents veel hiljem, võtab koolidel koroonajärgses maailmas kooliaastaks valmistumine enam kui kaks nädalat.

Suurem osa koole oli juba arvestanud 50 protsendi täitumuse ja inimeste hajutamisega nii 1. septembri aktuste korraldamisel, tunniplaanide tegemisel kui ka klassiruumides õppetöö korraldamisel, ent siis otsustas valitsus kaks nädalat enne kooliaasta algust selle nõude tühistada. Kuidas nii hilja? Eestis on kõigi pähe kinnistunud lause: «Sel korral on meil piirkondlikud meetmed.» Miks siis ei loobutud hajutamise nõudest juba juuli keskel? Jah, viirus on uus ning seni ei saa kindel olla, kuidas ja kui kiirelt võib asi akuutseks minna, ent koolidel on raske plaane nii kiiresti ümber teha.

Õpetajad ja koolijuhid pole plastiliinid, mida kiirelt tahetud suunas mudida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles