Kiik allkirjastas Soome kolleegiga koostöömemorandumi

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Tanel Kiik ja Krista Kiuru
Tanel Kiik ja Krista Kiuru Foto: Tanel Kiige Facebook

Sotsiaalminister Tanel Kiik (KE) tutvus reedel Helsingi ülikooli haiglaga ning allkirjastas Soome Soome rahvastiku- ja sotsiaalteenuste ministri Krista Kiuruga koostöömemorandumi e-teenuste innovatsiooni edendamiseks mõlemas riigis ja riikide vahel.

«Koroonaviiruse kriis näitas kui oluline on, et terviseinfo ja sotsiaalkaitse andmed oleksid turvaliselt kättesaadavad piiriüleselt,» lausus Kiik sotsiaalmeedias. Ta tõi välja, et Eesti ja Soome olid kaks esimest riiki Euroopas, kus hakkas toimima piiriülene ning mõlemasuunaline retseptivahetus.

«Kindlasti peame jätkame ka teiste arendustega, mis võimaldavad tulevikus terviseandmetel inimesega kaasas käia ja pakkuda seeläbi kvaliteetsemat arstiabi nii kodumaal kui väljaspool oma koduriiki. Koostöömemorandumiga süvendame veelgi kahe riigi koostööd tervise- ja sotsiaalvaldkonna e-teenuste arendamisel ning saame astuda järgmisi ühiseid samme inimeste tervise kaitseks.»

Samuti arutasid ministrid laiemalt koroonaviiruse tõkestamisega seotud väljakutseid. «Koroonaviirusesse nakatumine on Euroopas tõusutrendis ning nakkushaigused ei tunne riigipiire, mistõttu on oluline tegutseda ühiselt. Naaber- ja lähiriikide tõhus koostöö on eriti tähtis kriisiajal, mil muutuva olukorraga tuleb kiiresti kohaneda. Eesti ja Soome seisavad koroonaviiruse tõkestamisel silmitsi sarnaste väljakutsetega eneseisolatsiooninõuetest ja piiriületusest vaktsiinide hankimise ja tarnimiseni välja,» märkis Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles