Google annetas Eesti Toidupangale 25 000 dollarit (1)

BNS
Copy
Toidupank tegeleb vaesuse ja igapäevase täisväärtusliku toidu puuduse leevendamiseks toidukaupade kogumisega üle Eesti.
Toidupank tegeleb vaesuse ja igapäevase täisväärtusliku toidu puuduse leevendamiseks toidukaupade kogumisega üle Eesti. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Veebihiiu Google heategevuslik üksus Google.org toetas Eesti Toidupanka 25 000 dollari ehk enam kui 21 000 euroga, et aidata leevendada Covid-19 pandeemia tõttu suurenenud toiduabi vajadust Eestis. 

Alates koroonapandeemia algusest on Google.org toetanud raskustesse sattunud kohalike kogukondade abistamisega tegelevaid heategevusorganisatsioone üle maailma kokku 100 miljoni dollariga. Eestist valiti toetuse saajaks Eesti Toidupank, mis on Google´i hinnangul aastaid pühendunud toimetulekuraskustesse sattunud inimeste abistamisele. 

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis, eesmärgiga leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Eestis tegutseb 15 toidupanka, kes töötavad selle nimel, et päästa kaubandusest söögikõlbulik toit ja jagada see puudust kannatavatele inimestele. 

Eesti Toidupanga juht Piet Boerefijn märkis, et Google’i annetus on nende jaoks ülitähtis. «Meie jaoks on see suur ja hädavajalik summa. Covid-19 pandeemia tõttu on võrreldes märtsiga tänaseks Eestis toidupanga abivajajate hulk kasvanud 30 protsenti ja suure tõenäosusega kasvab sügisel veelgi. Toidupangale ei piisa abi andmiseks enam poodidest päästetud ja annetatud toidust. Esimest korda ajaloos on Eesti Toidupank sunnitud sel aastal ise toitu juurde ostma, et oleks kõigile alla toimetulekupiiri elavatele inimestele toiduabi pakkuda, ja seda me saadud rahaga teemegi.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles