Kodune MM-ralli paneb jala kergelt värisema

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Eesti autoralli paremik kogunes eile ERMi, kuhu püstitatakse vähem kui kahe nädala pärast Rally Estonia keskus.
Eesti autoralli paremik kogunes eile ERMi, kuhu püstitatakse vähem kui kahe nädala pärast Rally Estonia keskus. Foto: Kristjan Teedema

Koju kätte toodud autoralli MM-etapp on Eesti rallisõitjatele pidupäev, millelt niisama naljalt ei puuduta. Seda näitab ka registreerunute nimekiri, kus eestlased moodustavad umbes viiendiku.

Üks meestest, kelle Rally Estonia MM-etapi staatus taas rajale meelitab, on Rainer Aus. Teist aastat järjest näeb teda kodusel tippüritusel Škoda Fabia R5-autoga. Tõsi, pärast mullust Rally Estoniat pole ta ralliauto rooli istunud ehk võistluspaus venib 60 nädala pikkuseks. Kodus samadel radadel sõitmine lihtsalt ei motiveeri teda piisavalt, et teha kaasa kogu Eesti meistrivõistluste karussell. Välismaale minek nõuab jällegi suurt eelarvet.

Kui aga Rally Estonia MM-etapiks kuulutati, hakkasid sõbrad ja tuttavad Ausilt küsima, kas tema Lõuna-Eestisse läheb. On ta ju kaks korda (2015, 2016) sel võistlusel absoluutarvestuses poodiumile jõudnud ning saavutas mullu R5-auto debüüdil Oliver Solbergi järel oma klassis teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles