Ida-Viru koroonakolded lükkasid kooli alguse edasi (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jõhvi põhikooli kooliaasta lükkus edasi, kuna viis koolitöötajat haigestusid Covid-19sse, terviseameti sõnul on koolis oodata edasisi nakatumisi. 
Jõhvi põhikooli kooliaasta lükkus edasi, kuna viis koolitöötajat haigestusid Covid-19sse, terviseameti sõnul on koolis oodata edasisi nakatumisi. Foto: Pm

Eile said viis Jõhvi põhikooli töötajat teate, et on nakatunud koroonaviirusega. Kuna viimasel nädalal on Ida-Virumaal tekkinud suured nakkuskolded, mis on seotud baariga ning sealt edasi haaranud ka Estonia ja Ojamaa kaevanduse, otsustati esimese Eesti koolina õppeaasta algus edasi lükata.

Jõhvi põhikoolis nakatusid kaks õpetajat ja kolm koolitöötajat koroonaviirusega. Haigestumine on seotud Jõhvi Keldris (baar – toim) käimisega. «Kuna õpetajad viibisid koolimajas seoses õppeaasta ettevalmistamisega, siis võib veel mõni nendega lähikontaktis olnu haigestuda,» ütles Postimehele terviseameti pressinõunik Simmo Saar.

Jõhvi põhikooli direktori Liina Mihkelsoni sõnul on kõigil haigestunud töötajatel enesetunne hea ning erilisi sümptomeid neil pole. «Loodame, et 1. septembri aktus 1. ja 9. klassidele toimub. Paljud õpetajad on käinud ka testimas ja saanud negatiivse tulemuse,» lisas Mihkelson.

Õpilaste esimene september lükkub edasi

Jõhvi abivallavanem hariduse, kultuuri, spordi, noorsoo- ja sotsiaaltöö alal Maris Toomel lausus, et vallavalitsus lükkab edasi kontaktõppe alguse. «Pidades silmas koroonaviiruse levikut nii maakonna kui ka valla territooriumil, tuginedes terviseameti soovitustele ning arvestades võimalikke riske, on Jõhvi vallavalitsus valla haridusasutuste pidajana otsustanud lükata edasi kontaktõppe alguse Jõhvi valla põhi- ning huvikoolides ja ringides,» selgitas Toomel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles