Kaarli kiriku juurde võib kerkida kontserdimaja (4)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Selline võiks näha välja uus kontserdimaja. Katusele on kavandatud madal platoo, mille trepistikud moodustavad audiotooriume eri ilmakaartesse.
Selline võiks näha välja uus kontserdimaja. Katusele on kavandatud madal platoo, mille trepistikud moodustavad audiotooriume eri ilmakaartesse. Foto: eskiis

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) esitavad riiklikult tähtsate kultuuriobjektide konkursile projekti «Helioru kontserdimaja». Kas Harjuorgu, Toompead ja Vabaduse väljakut ühendavale haljasalale, Kaarli kiriku vahetusse naabrusse, kunagistele tenniseväljakutele kerkib moodne kontserdimaja otsustab riigikogu.

Riiklikult tähtsate objektide ideekavandite esitamise tähtaeg on 31. august ning kultuuriministeeriumi andmetel on Eesti Kultuurkapitali kaudu jagatavast rahast huvitatud ligikaudu 30 suurprojekti.

ERSO direktori Kristjan Halliku kinnitusel on nüüdisaegse, muusikute ning publiku vajadusi arvestava – sh ka koroonapiirangute uusreaalsust arvestav – ning hea akustikaga kontserdisaali eelarve ca 90 miljonit eurot. Summa sisaldab nii maaga seotud tehinguid, hoone ehitust kui ka sisustust. «See summa jaotuks 10–11 aasta peale,» täpsustab Hallik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles