Peatoimetaja Mart Raudsaar: ka viirus uus septembrikuus (12)

Mart Raudsaar
, Postimehe peatoimetaja
Copy
Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar
Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar Foto: Mihkel Maripuu

Kõik uus on septembrikuus. On aabits uus, on ranits uus… Seekord tuleb september täiesti uudses olukorras ja pedagoogid, kellega olen rääkinud, on hirmul. Kuidas saada hakkama olukorras, kus haridusministeeriumi koroonaviirusteemaline sõnum on – ma lihtsustan – «saage ise hakkama»?

Kui juht ei võta vastutust ja tal pole strateegiat, siis on see juht mõttetu. Mõistaksin olukorda, kus peastaap on purustatud ning metsades käib partisanisõda. Siis tulebki ise hakkama saada. Praegu ootaksin esimese septembri eel ministeeriumilt selget sõnumit, kuidas peaksid koolid valmistuma, et me kõik jääksime terveks.

Ütlen täiesti ausalt, et kaalun lapse koju jätmist kaheks-kolmeks nädalaks, olles valmis maksma trahvi või kandma karistust, mida tahes riik suudab vanemale välja mõelda selle eest, et poiss kooli ei ilmu. Aga ma olen väga mures. Iisraeli andmestik näitab, et koroonaviirushaigusesse haigestumine suurenes hüppeliselt pärast koolide avamist. Saksamaal on koolid augusti keskpaigast olnud avatud ning esimesed andmed selle sammu mõjust peaksid laekuma – arvestades viiruse peiteaega – septembri esimese nädala lõpuks.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles