TV3: õpetajate streik toimub veebruaris

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridustöötajate liidu esimees Sven Rondik
Haridustöötajate liidu esimees Sven Rondik Foto: Peeter Langovits

Haridustöötajate liidu esimees Sven Rondik loodab, et õpetajate streik toimub juba veebruarikuus.

Homsel juhatuse koosolekul tehakse kokkuvõtteid küsitlusest, mis täna lõppes. Rondik kinnitab juba täna, enne küsitluse lõplike tulemuste selgumist, et valdav osa on streigi poolt ja selle läbi viimine on vaid aja küsimus, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Veebruarikuus kindlasti. Ma loodan, et selleks ajaks on meil võimalus ära käia ka riikliku lepitaja juures ja oleme sealt saanud positiivse vastuse. Ma ei näe põhjust, miks me peaks negatiivse vastuse saama,» ütles Rondik ja nentis ega lepitada suurt midagi ei ole, sest õpetajate nõudmisi ei ole peetud vajalikuks arvestada.

Streigi edukaks korraldamiseks on haridustöötajte liidu volikogu pidanud vajalikuks, et vähemalt 70 protsenti õpetajatest oleksid teatanud oma valmisolekust sellest osa võtta.

Ehkki võimaliku streigi aluseks olevaid täpseid nõudmisi pole veel sõnastatud, on seni kõlanud nõue tõsta õpetajate palka 20 protsenti. Enne streikimist tuleb läbida ka riiklik lepitusprotsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles