Aare Toikka: tuleb kohaneda, tuleb toime tulla

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Aare Toikka lavastuse «Romeo ja Julia» läbimängul. 3. septembril Vabal Laval esietenduva lavastuse peaosade raskust kannavad Henessi Schmidt ja Karmo Nigula, fotol ka lavastuses mängiv VAT Teatri näitleja Ago Soots.
 
Aare Toikka lavastuse «Romeo ja Julia» läbimängul. 3. septembril Vabal Laval esietenduva lavastuse peaosade raskust kannavad Henessi Schmidt ja Karmo Nigula, fotol ka lavastuses mängiv VAT Teatri näitleja Ago Soots.  Foto: Mihkel Maripuu

Aare Toikka ütleb, et meil kõigil on vaja tarkust ja oskust teha vahet tahtmiste ja võimaluste vahel.

Koroonapiirangutest vabanenud teatrites ollakse mõnusas ärevuses, sest septembris esietendub üle 15 lavastuse: kas kõigile jätkub publikut, kuidas publik käitub, ent peamine, kuidas sunnitud paus on sütitanud tegijaid ja kas vaatajad saavad kogeda teatriimet? Ootused ja lootused on kõrged ka VAT Teatris, kus juba 3. septembril esietendub teatri asutaja ja kunstilise juhi Aare Toikka versioon kõigile tuntud «Romeo ja Julia» loost.

VAT Teater sai kultuuriministeeriumilt koroonapausi leevendamiseks 50 000 eurot, ent see summa ei katnud kogu miinust, vaid osa sellest. Teatril jäi ära või lükkus sügisesse 70 kevadist etendust, lükati edasi kaks esietendust, mis omakorda nihutas paigast peaaegu kogu kavandatud hooaja 2020/2021. «Kuid eks me saame järjele,» ütleb Toikka. Pärast «Romeot ja Juliat» tulevad publiku ette Sulev Keeduse ja Jon Steele’i «Sõjasõltlane» ja Helen Rekkori autorilavastus «Tallinnville», esimene 3. oktoobril, teine 12. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles