Cincinnatis taset kergitanud Kontaveit sai US Openiks hea ettevalmistuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveidi laeks Cincinnatis jäi veerandfinaal.   foto: Frank Franklin Ii / ap
Anett Kontaveidi laeks Cincinnatis jäi veerandfinaal. foto: Frank Franklin Ii / ap Foto: Frank Franklin II/AP

Eesti esireket Anett Kontaveit näitas taas, et on tasemes sammu kõrgemale astunud. Koroonaviiruse tõttu ajutiselt New Yorgis peetud Cincinnati tenniseturniiril suutis eestlanna esimest korda veerandfinaali purjetada, kuid seekord enamaks jõudu polnud. Siiski tunnistas Kontaveit, et sai hea ettevalmistuse järgmisel nädalal algavaks USA lahtisteks meistrivõistlusteks.

Kaheksa parema hulgas tuli talle vastu konkurentsis olnud mängijatest kõrgeima asetusega Naomi Osaka (WTA 10.), kelle vastu polnud WTA turniiridel Kontaveit veel settigi võitnud. Selle vea suutis Eesti tipptennisist kohe parandada, kui avasett kuulus talle 6:4. Sellele aitas kaasa taas töötanud tugev serv ning eeskujulikult järgitud mänguplaan.

«Teadsin, et tuleb raske mäng ning pidin tema võimsaid lööke vältima. Selleks tuli oma mängu võimalikult palju peale suruda ja tingimata hästi servida,» tõdes Kontaveit Postimehele pärast kohtumist.

Kuigi teine sett algas samuti eestlanna servimurdega, tekkis ootamatu mõõn, mis venis pööraselt pikaks. 0:2 kaotusseisust võttis jaapanlanna teises setis kuus geimi jõuga endale ning ka kolmandat alustas kolme järjestikuse geimivõiduga. Kontaveidil oli järsku selg vastu seina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles