Sügismood: mustrimöllust vallatu villaseni

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Vallatu villane. Chanel
Vallatu villane. Chanel Foto: Rick Gold/capital Pictures

August lõpeb ja seisame silmitsi julma tõega: käes on sügis. Oh kui kurb on loobuda suvistest nappidest rõivastest ja soojadesse sügisvattidesse pugeda. Aga üllatus küll – ega sügismood seda sel korral soovitagi!

Kiire pilk üle maailma moeavarustel toimuva teeb hetkega selgeks: innukast tarbimisest toituv moeäri on muutunud maailmas korralikult pihta saanud. Kõige kainestavam raputus käis üle kiirmoe. Ei ole enam masse, kes läbi vooriks ja spontaanselt haaraks kaasa hilpe, mida keegi õieti ei vaja. Huvitaval kombel on asjad nii, et mida kõrgemale teadlikkuse trepil ronida, seda parema tervise juures on moetootjad. Inimesed mõtlevad, valivad, ostavad vähem ja jahivad eeskätt... mida siis? Midagi kaitsvat? Kauakestvat? Kainestavat? Kõike seda, kuid ometi on miski veelgi ihaldusväärsem. See on positiivne emotsioon, tulgu see siis ülevoolavast mustrimöllust või julgusest enda ja maailma murede üle naerda. Piisk positiivsust, langegu see ühiskonda sinu tegudelt, mõtetelt või rõivastelt, on praeguses maailmas teretulnud.

Möllavad mustrid. Andrew Gn
Möllavad mustrid. Andrew Gn Foto: Rick Gold/capital Pictures

Möllavad mustrid

Inimeste meeleolu parandamiseks moeliste vahenditega on kaks tõestatult toimivat tööriista: muster ja värv. Mida uljamalt neid kasutad, seda tugevama antidepressandiga tegu. Moepealinnades on sel sügisel lahti läinud enneolematu mustrimöll. Ja mõistagi ootab kogu see kirju-mirju kirevus võimalikult suuri pindu, millel tantsu lüüa. Maani kittelkleidid, mustritega üle külvatud kostüümid, mantlid ja jakid – miski ei pääse. Vaatad seda vabadust ja mõtled: tjah, miks peaks midagi tuimalt ühetoonilist selga ajama, kui kangapinnal võib ka midagi märksa põnevamat toimuda.

Vallatu villane. Dolce & Gabbana
Vallatu villane. Dolce & Gabbana Foto: Rick Gold/capital Pictures

Vallatu villane

Et moepilt liiga kaetuks ja korralikuks ei jääks, on õnneks alles ka omad ulakused. Kui ei raatsi kuidagi oma kaunist keha kinni katta, võta appi vallatu villane. Süsteem on lihtne – kusagile kohev kootud pind ja kõrvale helde paljastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles