Noorteklassis lootustandev tõkkesprinter Keiso Pedriks elas kolm aastat tagasi läbi ränga vigastuse, kui ühel võistlusel purunes pikaks ajaks meelde jäänud heleda plaksuga tema kannakõõlus. Tänaseks on 26-aastane sportlane tõkked enda jaoks uuesti madalaks jooksnud, kerkides Eesti kõigi aegade teiseks ning õppinud spordist rõõmu tundma.

Tõkkejooks Pärnus Eva Kuninga juhendamisel treeninud Pedriksile algul ei meeldinudki – tema tahtis rohkem kaugust ja kõrgust hüpata. Pedriksi 2011. aastast pärinev kauguse rekord on 6.92, kõrgust hüppas ta samal ajal 1.98.

«Nüüd meeldib tõkkejooks muidugi väga! See, et tõkked on ees, teeb asja vähe põnevamaks –  sul on kümme takistust teel ja seega kümme võimalust käntsa käia ning oma jooks ära rikkuda. Tõkked on ka omamoodi lisamotivatsiooniks. Huvitav ja tehniline ala.»

Meeste tõkked on 106,7 cm kõrgused ja kõrvaltvaatajatele võib nende ületamisele mõtlemine tekitada ebamugava tunde. «On imestust avaldatud, et kuidas sa neist üle saad! Aga ma olen piisavalt pikk mees. Otseselt hirmu pole ma meeste tõkete ees tundnud. Öeldakse, et kui vorm on hea, siis tunduvad tõkked trennis madalad. Nüüd on need mulle juba mõnda aega päris madalad tundunud. Pärast vigastust olid aga väga kõrged.»

Kommentaarid
Copy