Pikk baaritee kaob öösse

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Kuku Raadio saatejuht ning kultuurilehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid on aadressil Kopli 4a asuvat lokaali külastanud aastakümneid ja sõltumata sellest, mis nime see parajasti kannab.
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Kuku Raadio saatejuht ning kultuurilehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid on aadressil Kopli 4a asuvat lokaali külastanud aastakümneid ja sõltumata sellest, mis nime see parajasti kannab. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest

Luuletaja, poliitik ja ajakirjanik Juku-Kalle Raid tõmbab tuukriülikonna selga ning kahlab Põhja-Tallinna elumerre, et leida üles mõned baaripärlid, kus osas voolab õlu nüüd valid mälestustes, teistele aga pole paari tühise aastakümne möödumine suurt midagi teinud.

Kui Juku-Kalle Raid Kuku klubis oma õlle viimaks joodud saab, oleme juba lootusetult hiljaks jäänud. Kusagil teispool vanalinna Kopli tänaval on meid tubli veerand tundi oodanud naksuvate kannatusetrossidega fotograaf, ent sammub – seda tuleb rõhutada – Juku-Kalle ruttu. «Mis on? Kas ei jaksa kõndida?» õiendab ta minu kallal, kui šarpeina ähkides ta kannul püsida püüan. Loendamatutel hilisõhtustel viimasele rongile tõttamistel on Raid ära mõõtnud, et suudab Vabaduse väljakult Balti jaama põrutada kuue (talvel seitsme) minutiga. Rongiga sõidab ta sealjuures ainult kaks peatust ehk Tondile, ning nagu ma arukalt märgin, oleks tal palju lihtsam teha seda trammiga sealtsamast Vabaduse väljakult. Kuid Juku-Kalle ei eelista kojuminekuks trammi. Talle meeldib rong sama palju kui Balti jaam, kuhu ta kunagi 80ndate algul kodust elu avastama jooksnud murdeealisena saabus, silmad pärani lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles