USA teeb pommituslennukitega solidaarsuslende kõigi NATO riikide kohal (2)

BNS
Copy
Foto: Kaitseväe peastaap

USA reaktiivpommituslennukid B-52 Stratofortress lendavad reedel NATO solidaarsuse demonstreerimiseks kõigi 30 alliansi liikmesriigi kohal.

Neli Suurbritannias baseeruvat kaugpommitajat teevad lennu üle NATO Euroopa riikide, ühinedes teel mitme kohaliku sõja- ja tankerlennukiga. Kaks alaliselt Põhja-Dakotas paiknevat Stratofortressi lendavad Kanada ja Ühendriikide kohal.

Ühepäevane lend on osa regulaarsetest lennumissioonidest, mida on Euroopas tehtud alates 2018. aastast, aga lendudega tahetakse ka «demonstreerida NATO solidaarsust, suurendada valmidust ja pakkuda treeninguvõimalusi», sest kaasatud on kõigi liikmesriikide õhujõud, ütles USA Euroopa väejuhatus.

NATO ühtsust häirivad viimasel ajal liikmesriikide Kreeka ja Türgi teravad vaidlused Vahemere idaosa gaasimaardlate pärast ja USA presidendi Donald Trumpi karmi käe taktika, millega ta loodab teistelt liikmetelt suuremaid kaitsekulutusi välja pressida.

«USA julgeolekukohustused NATO alliansi ees on kaljukindlad,» ütles USA Euroopa vägede ülem kindral Tod Wolters.

«Tänane pommitajate rakkerühma missioon on järjekordne näide sellest, kuidas allianss säilitab valmisoleku, parandab koostalitusvõimet, ning demonstreerib meie suutlikkust täita oma kohustusi üle Atlandi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles