Kristian Jaani: ennetavas vaates on mõistlik selline piirang luua

Brita-Maria Alas
Copy
Kristian Jaani.
Kristian Jaani. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kuigi siseminister Mart Helme ei pidanud veel neljapäeval üleriigilisi piiranguid vajalikuks, ütles Põhja prefekt Kristian Jaani «Aktuaalsele kaamerale», et ennetavas vaates tulevad täna kehtestatud piirangud vaid kasuks, ka Harjumaal. 

Jaani tõi välja, et nakatunute keskmine vanus on 21-30 eluaastat, vanuserühm, kes on omakorda suurimad meelelahutusasutuste külastajad. «Kui me vaatame hetkel aktiivseid haigusjuhte Harjumaal, sealhulgas Tallinnas, siis see on 61 ja see on kaks korda suurem kui võrdleme kahte 14-päevast arvestusperioodi,» selgitas ta.

Neljapäeval lähtus Helme pigem üldpsühholoogilisest mõjust: «Kui praegu kuulutame välja, et on üleriigilised alkoholimüügi piirangud, annab see avalikkusele signaali, et asjad on väga halvasti,» ütles ta.

Jaani selgitas aga, et otsus alkoholimüüki piirata tuli PPA ja terviseameti koostöös: «Täna õhtul ma sain terviseametilt vastava ettepaneku, kus terviseamet seda põhjendas ja ma kindlasti nõustun nende põhjendustega ja ettepanekutega,» ütles ta ja lisas, et tema lähtub ameti argumentidest ja ohuprognoosist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles