Levadia süda sai eurosarjas teist aastat järjest murtud

Henry Lääne
, reporter
Copy
Levadia mehed said küll Fääri saartel väravaid tähistada, samas nopiti enda võrgust tervelt neli palli. Nii on eurosarjas raske edasi pääseda. Käesolev pilt pärineb suvisest koduliiga mängust ning on Torshavni kohtumist silmas pidades illustratiivne.
Levadia mehed said küll Fääri saartel väravaid tähistada, samas nopiti enda võrgust tervelt neli palli. Nii on eurosarjas raske edasi pääseda. Käesolev pilt pärineb suvisest koduliiga mängust ning on Torshavni kohtumist silmas pidades illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Eurosarjad on Eesti jalgpalli jaoks tohutu tähtsusega, sest Vana Maailma vuti katusorganisatsioonilt UEFA-lt saadav toetusraha aitab klubidel tegutseda professionaalsemalt. Seda nukramalt mõtleb neljapäeva hilisõhtule tagasi Tallinna FCI Levadia, kes juhtis Euroopa liiga esimese eelringis veel 106. minutil 3:2.

Kui üldiselt on kuiv ümberjutustus väravatest kehva reportaaži tunnus, siis Levadia ja Fääri saarte hõbedameeskonna Torshavni B36 madinas annab see suurepäraselt aimu, kuidas närvikõdi pakkunud lahing sundis kord lakke hüppama, kord peast kinni haarama ja silmanurgast pisaraid pühkima.

Eesti meistriliigas neljandat kohta hoidev Levadia alustas võõrustajatest teravamalt, luurates pidevalt B36 karistusala läheduses. Paarikümne minuti möödudes mängiti pall küljega värava poole olnud kesktormajale Manuchole. Elevandiluuranniklane tõstis palli edevalt üle kaitsja ning läks vasaku jalaga löögile, kuid ei tabanud seda sugugi hästi. Õnneks lõi üks Fääri saarte meestest ründajale vastu jalga ning kohtunik määras igati õigustatult penalti. 11 meetri karistuslööki realiseerima läinud Markus Jürgenson tabas aga kahjuks posti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles