Peeter Helme 12-aastast kehastanud agendile: kõige noorem, kellega seksinud olen, oli 8-aastane (32)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Foto: Postimees.ee

Reede keskpäeval läks interneti jututoas «Armastusesaal» lahti kisa, sest alla 14-aastase lapse teadlikus seksuaalses ahvatlemises süüdistatav Peeter Helme väitis kohtus vande all, et mängis kasutajanime Marleen12 kandnud inimesega seksuaalsetel fantaasiatel põhinevat rollimängu teadmisega, et tegelikult on teisel pool täiskasvanud inimene. Prokuröri sõnul on see niisugustel juhtumitel tavaline kaitsetaktika.

Süüdistuse järgi kasutas Peeter Helme interneti jututoas «Armastusesaal» kasutajanime m41tln. Selle esmapilgul tähenduseta ja suvalise sümbolite kombinatsiooni valis Helme teadlikult enda iseloomustamiseks: mees, 41-aastane, elab Tallinnas. Seesugune viis enda esitlemiseks on seal tavapärane: piisavalt palju, et teistel oleks infot privaatse vestluskaaslase valimisel, ja piisavalt vähe, et siiski oma anonüümsus säilitada.

«Armastusesaalis» saab sageli inimese pärisandmetel põhinevaid kasutajanimesid kandvate mängijate seast valida, kellega privaatselt suhelda. 8. oktoobril pöördus 41-aastane Helme kasutajanime Marleen12 poole, kes selles keskkonnas tavaks saanud koodi järgi pidi olema 12-aastane.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles