Tõnis Mölder: esimesi haiguspäevi ei saa hüvitada ainult riik või tööandja

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Riigikogu sotsiaalkomisjoni juhi Tõnis Mölderi sõnul läks esimeste haiguspäevade kompenseerimine riigile maksma enam kui seitse miljonit eurot.
Riigikogu sotsiaalkomisjoni juhi Tõnis Mölderi sõnul läks esimeste haiguspäevade kompenseerimine riigile maksma enam kui seitse miljonit eurot. Foto: Madis Veltman

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder (Keskerakond) ütles Postimehe eilses otsesaates, et esimese kolme haiguspäeva töötasu hüvitamine riigi poolt eriolukorra ajal oli küll kiire ja efektiivne, aga samas liiga kulukas. Ajutise kriisimeetmena ta seda lahendust pooldab, aga mitte alaliselt. «Nii ei saa, et esimesed kolm päeva pannakse ainult riigi või tööandja õlule.»

Kas haiguspäevade kompenseerimise korda peaks muutma?

Ühte selget vastust ei ole. Tegelikult on praegune süsteem kümme aastat hästi toiminud. Tõepoolest on kitsaskohaks esimesed kolm päeva, mille koroonakriis on nüüd välja toonud. Me propageerime ühiskonnas selgelt, et kui tunnete ennast halvasti, siis ei tohi tööle minna. Samas seda tehakse ikkagi sellepärast, et kolme esimest päeva ei hüvitata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles