Pikkade ravijärjekordade üle kurtvad patsiendid ei soovinud suvel operatsioonile minna

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tartu ülikooli kliinikum.
Tartu ülikooli kliinikum. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kuigi kevadel peatati Eesti haiglates plaaniline ravi ning ravi järjekorrad pikenesid veelgi, oli haiglatel suvel hulk tööd, et planeeritud operatsioonimahud ära täita, vahendab «Aktuaalne kaamera».

«Patsiendid, kelle operatsioon oli edasilükkunud kevadest suvesse, siis nendest keskelt läbi kümnest inimesest kuus eelistas suvele operatsioonile mitte tulla, vaid soovis tulla sügisel või talvel,» rääkis Tartu Ülikooli kliinikumi ravijuht Andres Kotsar ERRile.

Kliinikumi juhi Marek Seeri sõnul tuli haigla sekretäridel teha tohutult tööd ning aina uusi ja uusi patsiente läbi helistada, seda eriti üldkirurgias ja kõrva-nina-kurgu erialal. «Peamine põhjus, mida toodi, oli ikkagi see, et on puhkuste aeg ja eelistatakse pärast nii rasket kevadet puhata,» täiendas dr Kotsar.

Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst Peep Talvingu sõnul on loomulik, et kui pole akuutset tervisehäda, siis pigem tahetakse olla suvilas kui haigla: «Me alguses seda ka vaatasime, kuidas me saame opiajad kõik täis, aga me tõstsime jooksvalt kogu aeg operatsioonivõimekust ja me saime oma haiged enam-vähem kätte,» rääkis Talving.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles