Helme ja Kiik on üleriigiliste piirangute osas endiselt eriarvamusel (29)

BNS
Copy
Tanel Kiik ja Mart Helme.
Tanel Kiik ja Mart Helme. Foto: Madis Veltman / Postimees

Tallinnas ja Harjumaal on koroonaviirus kiiresti levimas, mistõttu kehtestati seal alates laupäevast öine alkoholimüügipiirang, teatas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Kagu-Eestis kehtib esmaspäevast piirang Rally Estonia tõttu ja Tartus pikendati piirangut algava õppeaasta puhul. Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul on võimalik ka üleriigilise piirangu kehtestamine.

Harjumaa meelelahutuskohtades ei saa laupäeva õhtul kella üheteistkümnest kuni hommikul kella kuueni alkoholi osta. Piirang kehtib järgmise nädala lõpuni. Esmaspäevast laieneb sama keeld ka Põlva-, Valga- ja Võrumaale. Ühtlasi jätkab politsei öise alkoholimüügi piiramist Tartumaal ja Ida-Virumaal.

Siseminister Mart Helme (EKRE) sõnul kehtestati piirangud terviseameti hinnangute põhjal.

«Kesk Eestis ei ole nakkuskordaja nii suur, et me peaksime seal hakkama mingeid erimeetmeid rakendama. Küll me näeme aga seda, et meil on Ida-Virumaa kolle, kus on meil tegemist väga tõsise olukorraga. Tallinn ja Harjumaa on terviseameti andmetel kiiresti kasvava nakkuskordajaga,» rääkis Helme.

Neljapäeval üleriigist piirangut kehtestada soovinud sotsiaalminister Tanel Kiige (Keskerakond) sõnul oleks see endiselt mõistlik.

«Kui me näeme, et need maakondlikud piirangud, mis seati, ei aita seda numbrit alla tuua ja järelikult kontrolli alla saada, siis ma arvan, et tuleb kindlasti taas üleriigilise piirangute vajadus lauale tuua, enne kui me ootame ära, et meie nakatumise määr on üle 25, mis võiks tähendada juba suuremaid piiranguid,» rääkis Kiik.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles