Andrei Kuzitškin: vene valija Kõlvarti ja Helme vahel (6)

Andrei Kuzitškin
Copy
Andrei Kuzitškin
Andrei Kuzitškin Foto: Liis Treimann

Vene valija meelsust arvestades pole Keskerakonnal ilmselt lootust Tallinnas järgmiste kohalike omavalitsuste valimiste järel ainuvõimu säilitada, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Kohalike omavalitsuste valimised jõuavad aina lähemale. Erakonnad on asunud innuga püüdma valijate hääli. Valimiste põhiküsimus on selge: kas Tallinn jääb endiselt keskerakondlaste kätte või tuleb Savisaare järglaste ainuvõimule viimaks lõpp? Just Tallinn kujuneb kõige kompromissituma võitluse areeniks, kus Keskerakond seisab kõigi vastu.

Mida arvab Tallinna «vene tänav» Eesti erakondadest? Jälgin järjepidevalt ühismeediat ja vestlen Lasnamäel kaasmaalastega. Esimene tähelepanek: venelaste poliitiline aktiivsus kahaneb. Üha sagedamini sõnavad vestluskaaslased, et enam valima ei lähe. Teiseks, konservatiivide menu kasvab. Väga paljud ütlevad, et Martin Helme on Eesti Putin, sest mõlemad on jõulised poliitikud ja venelastele juba jõud meeldib. Kolmandaks, Keskerakonnal ei ole kuigi suuri võimalusi Tallinnas ainuvõimu säilitada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles