Martin Ehala: «Meie Eesti» jätkupäev (2)

Martin Ehala
, arvamustoimetuse juhataja, TÜ professor
Copy
Arvamustoimetuse juhataja Martin Ehala
Arvamustoimetuse juhataja Martin Ehala Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Tänasest hakkavad taas ilmuma Postimehe «Meie Eesti» autoriküljed, mille koroonakriis sundis märtsis pausile. Rubriik sai uue pealkirja «Fookus», mis väljendab varasemast täpsemalt, et tegu on arvamusrubriigi teemakülgedega.

«Meie Eesti» oli väga uuenduslik algatus. Mõte koondada ühe valdkonna analüütilised arvamuslood paarisküljele ja rikastada neid infograafika, illustratsioonide ja koostaja kommentaariga andis Postimehe arvamuskülgedele täiesti uue mõõtme. «Fookus» jätkab seda joont. Samaks jääb ka rubriigi üldeesmärk analüüsida süvitsi Eesti ühiskonna ees seisvaid strateegilisi küsimusi. Nii aitab «Fookuse» külgedel käiv arutelu avalikkusel kujundada oma arvamust, et teha kaalutletud poliitilisi valikuid.

Paraku põhjustas «Meie Eesti» ka vääritimõistmist, just nagu oleks tegu sisuloomega, mida toimetus ei kontrolli. Arvestada tuleks, et «Fookuse» autorikülgede toimetajad on oma olemuselt nagu kolumnistid: nad esitavad määratud ajaks oma kaastöö ja toimetus ei ütle neile, millest ja kuidas nad peaksid kirjutama. Võrreldes kolumnistidega on neil avaramad võimalused oma valitud teemat laiendada: tellida kaastöid teistelt ja arendada diskussiooni avaramalt kui üksnes kolumni mahus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles