Joakim Helenius: minu unistuste Isamaa (68)

Joakim Helenius
Copy
Joakim Helenius.
Joakim Helenius. Foto: Remo Tõnismäe

Isamaast peab saama taas partei, kes julgeb jõuliselt, kuid mõistlikult ellu viia hädavajalikke poliitilisi otsuseid, kirjutab ettevõtja Joakim Helenius.

Jälginud hoolega arutelu Isamaa tuleviku üle pärast Parempoolsete asutamist, tahaksin sõnastada oma mõtted, mille eest minu arvates peaks erakond seisma. Minu arvamusavaldus koosneb kolmest osast. Kõigepealt selgitan «uuseestlasena», mismoodi võiks Isamaa aktiivselt propageerida eesti keele kasutamist, samal ajal ühiskonna teisi gruppe ärritamata. Teiseks esitan arusaama, millist selget majanduspoliitikat peaks Isamaa taotlema, ja kolmandaks pakun välja, millisele ideoloogilisele platvormile peaks Isamaa ennast platseerima ja millist valimisstrateegiat tarvitama, et oma toetust märkimisväärselt kasvatada.

Erakond peab seisma realistliku ja ratsionaalse poliitika eest, mille siht on kindlustada eesti­ rahva, keele ja kultuuri tulevikku. See on võimalik ainult siis, kui Eesti majandus on tugev (vt täpsemalt tagapool). Tugev majandus võimaldab kujundada enesekindla Eesti, kus teatakse, et ei vene ega inglise keel ohusta eesti keelt ja kultuuri. Sellise Eesti, milles Eesti ettevõtetes töötab välismaiseid spetsialiste ja milles venekeelsed eestlased saadavad lapsi uhkelt eestikeelsetesse koolidesse, mis on parimad kogu Euroopas.

Majanduslikult tugeval Eestil jagub vahendeid suurendada jõudsalt meie koolisüsteemi ja ülikoolide (ning ka üldisemalt teadus- ja arendustegevuse) rahastamist, mis laob alusmüüri õitsvale tulevikule. Meie koolisüsteemi suurema rahastamise käigus tuleks Isamaal propageerida ühtlasi eesti keele positsiooni kindlustavat poliitikat. Kõigile venekeelsetele õpilastele,­ kelle vanemad soovivad panna neid õppima eestikeelsesse kooli, tuleb see võimalus tagada.

Kommentaarid (68)
Copy
Tagasi üles