Algas kandideerimine ajateenistusse erioperatsioonide väejuhatuses

BNS
Copy
Näited katsetest, mida peavad kandidaadid läbima, et pääseda kaitseväe erioperatsioonide väejuhatusse. Ajateenijad selliseid katseid siiski läbi tegema ei pea.
Näited katsetest, mida peavad kandidaadid läbima, et pääseda kaitseväe erioperatsioonide väejuhatusse. Ajateenijad selliseid katseid siiski läbi tegema ei pea. Foto: ESTSOF

Kutsealustel on nüüdsest võimalik esitada kaitseressursside ametile avaldusi, et läbida 2021. aastal algav ajateenistus erioperatsioonide väejuhatuses.

«Kõikides Eesti kaitseväe väeosades antakse väga head väljaõpet, kuid meie pakume esmakordselt ajateenijale tavaüksustest erinevat väljaõpet,» ütles erioperatsioonide väejuhatuse ülem kolonelleitnant Margus Kuul kaitseväe peastaabi pressiesindaja teatel. «Tehke enda ajateenistusest meistriteos, erioperatsioonide väejuhatus annab selleks suurepärase võimaluse,» lisas Kuul.

2021. aastast on kutsealustel võimalik läbida 8–11-kuulist ajateenistust erioperatsioonide väejuhatuses (EOVJ), alustades väljaõpet eelkutsega juulis või põhikutsega oktoobris. Ajateenistuse esimese poole – sõduri baaskursuse, nooremallohvitseride kursuse ja erialakursused – läbivad erioperatsioonide väejuhatuses teenida soovivad ajateenijad koos tavaüksustega. Nende hulgast valib EOVJ välja 30 noormeest ja võimalusel kaks neidu, kelle edasine teenistus möödub õppides väikeüksuste taktikat, tegutsemist vastase tagalas, ellujäämist keerulises oludes ja palju muud.

Erioperatsioonide väejuhatusse määratavate ajateenijate teenistus toimub Ämari lennubaasi territooriumil ning lõpeb samal ajal ülejäänud kaitseväe üksustega, misjärel määratakse ajateenijad erioperatsioonide väejuhatuse reservüksusesse.

Katseid erioperatsioonide väejuhatusse ajateenistusse asumiseks kaitsevägi ei korralda, vajalikud nõuded kutsealusele on kesk- või kutsehariduse olemasolu, hea füüsiline vorm ning kutsealuse kirjalik taotlus kaitseressursside ametile, et ajateenistus läbida just erioperatsioonide väejuhatuses. Kasuks tulevad B-kategooria juhiload. Taotluse vormi leiab SIIT.

Vahetult kaitseväe juhatajale alluv erioperatsioonide väejuhatuse peamine ülesanne on Eesti riigikaitses arendada tavatu sõjapidamise võimet. Lisaks kuuluvad üksuse ülesannete hulka eriluure- ja seire, sõjaline toetus ning otsene rünnak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles