Luka Dončić – kombinatsioon Magic Johnsonist ja Larry Birdist

Ville Arike
, reporter
Copy
Luka Dončići teine hooaeg NBAs tõi esimese play-off'i ja palju erinevate rekordite uuendusi.
Luka Dončići teine hooaeg NBAs tõi esimese play-off'i ja palju erinevate rekordite uuendusi. Foto: Kevin C. Cox/AFP/Scanpix

«Ärge püüdke teda võrrelda teistega. Ta rajab oma teed,» säutsus NBA klubi Dallas Mavericksi omanik Mark Cuban pärast mängu, kus Luka Dončić kogus 43 punkti, 17 lauapalli ja 13 korvisöötu, tabas lisaaja viimasel sekundil võidukolmese ja aitas viigistada seeria Los Angeles Clippersi vastu seisule 2:2. Kaks järgmist kohtumist Dallas siiski kaotas, viimati ööl vastu esmaspäeva 97:111, ning Dončići hooaeg sai läbi.

Tõele au andes pole võimalik jätta tegemata võrdlust teistega. Sellest ei suutnud hoiduda ka Mavericksi peatreener Rick Carlisle, kes meenutas Dončići domineerimisest rääkides Larry Birdi.

Dončić teeb palju seninägematut. Näiteks keegi polnud seni NBA play-off’is lisanud 40-punktilisele kolmikduublile viimase sekundi võidukorvi. Ta jäädvustab 21-aastasena paljudesse statistikaimedesse oma nime kõigi aegade noorimana ja sammub kindlasti oma rajal. Aga tal on mõnegi legendiga liiga palju sarnast. ESPN kogus arvamused kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles