Jüri Ratas on pärast operatsiooni haiglaravil

Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Raul Mee

Peaminister Jüri Ratast tabas eile Tallinnas Stenbocki majas terviserike ja ta toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kus arstid tegid talle operatsiooni.

Põhja-Eesti regionaalhaigla arstide kinnitusel on peaministri tervislik seisund paranemas ja ta lubatakse lähiajal kodusele ravile.

Peaministri büroo juhataja Johannes Merilai ütles Postimehele, et peaminister võib saada haiglast välja juba tänase päeva jooksul.

Operatsioon tehti põletikulise seisundi tõttu soolestikus. Merilai sõnul ei olnud tegemist pimesoolega, vaid teise sarnase soolestiku hädaga. Täpsemalt peaministri büroo valitsusjuhi tervislikku seisundit ei kommenteeri.

«Soovin väga tänada Põhja-Eesti regionaalhaigla arste kiire tegutsemise eest ja nende professionaalselt tehtud töö eest,» ütles peaminister Jüri Ratas.

Peaministril jäi terviserikke tõttu ära mitu kavandatud kohtumist ja üritust. Näiteks pidi valitsusjuht kava järgi osalema eile Tallinna tehnikaülikooli uue rektori Tiit Landi ametisse vannutamise tseremoonial, kuid see jäi paraku ära. Ka ei osalenud Ratas eile majandusarengu valitsuskomisjoni nõupidamisel.

Samuti ei saanud ta täna osaleda Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister».

Vastavalt valitsuse ministrite asendamise korrale täidab peaministri kohuseid tema tööle naasmiseni rahandusminister Martin Helme.

Copy
Tagasi üles