YLE kärpimine lisaks lehetellijaid

Postimees
Copy
Praegu tahab Yle teha kättesaadavaks mitmekülgse tele- ja raadioprogrammi koos juurdekuuluvate teenustega. Uue seaduse järgi kuuluks ülesannete hulka ka tekstitootmine, kuid see peaks olema seotud väljaandega, mis sisaldab liikuvat pilti või heli.
Praegu tahab Yle teha kättesaadavaks mitmekülgse tele- ja raadioprogrammi koos juurdekuuluvate teenustega. Uue seaduse järgi kuuluks ülesannete hulka ka tekstitootmine, kuid see peaks olema seotud väljaandega, mis sisaldab liikuvat pilti või heli. Foto: Pm

Soome suuruselt teise ajalehekirjastuse Keskisuomalainen tegevjuht Vesa-Pekka Kangaskorpi (pildil) usub, et ajalehtede tellijaskond kasvaks märkimisväärselt, kui seadusemuudatus sunniks riigi rahvusringhäälingut YLEt oma veebiuudiste hulka vähendama, vahendas Helsingin Sanomat.

«Kümme protsenti, 15 protsenti, keeruline öelda,» vastas Kangaskorpi küsimusele, kui palju tema juhitava ettevõtte ajalehtede tellijaskond võiks suureneda. Seda juhul, kui maksumaksja rahast elatuv Yleisradio peaks vähendama oma veebi ja nutirakendustesse suunatud toodangut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles