Peeter Võsu: Iisraeli-Eesti suhted taas fookuses (2)

Peeter Võsu
Copy
Peeter Võsu
Peeter Võsu Foto: Erakogu

Iisraeli õigustest Jeruusalemma linna üle kirjutab Jeruusalemma Rahvusvahelise Kristliku Suursaatkonna Eesti osakonna juhatuse esimees Peeter Võsu.

Seoses ühe meie ministri ühinemisega Iisraeli riigipea õnnitlemisega on taas tõusnud meedia fookusesse küsimused Jeruusalemma staatusest ja ka üldisemalt Eesti suhetest Iisraeliga. Kas Iisrael okupeerib Jeruusalemma ebaseaduslikult? Mis seisukoha võiks välja öelda rahvusvahelise õiguse perspektiivist lähtudes? Milline on Eesti ametlik poliitika nende suhetega seoses?

Kuna mitmed ajakirjanikud on seadnud kahtluse alla Jeruusalemma kuulumise Iisraelile, otsustasin seda teemat pisut avada. On tõsi, et teatud poliitilised ringkonnad üritavad väita, nagu okupeeriks Iisrael Jeruusalemma ebaseaduslikult. ÜRO on avaldanud mitmeid resolutsioone sel teemal. Ka Euroopa Liit on korduvalt väljendanud, et ei tunnusta Jeruusalemma kuulumist Iisraelile. Sellega ei ole küll kunagi kõik liikmesriigid nõustunud, mis tähendab, et Euroopa Liidul puudub nendes küsimustes üksmeel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles