Kirjandus tulvab Tallinnas laupäeval tänavale

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Mullune Kirjandustänava festival Kadriorus.
Mullune Kirjandustänava festival Kadriorus. Foto: Erik Prozes

Sel laupäeval toimub Tallinnas juba neljandat korda Kirjandustänava festival, mis pakub Kadriorus Koidula tänaval alates keskpäevast järgneva kümne tunni jooksul ligemale 60 üritusest koosnevat programmi eri vanuse, lugemuse ja maitsega raamatusõpradele.

Kirjandustänaval on oma paviljonide ja müügilettidega kohal suur hulk Eestis aktiivselt raamatute kirjastamisega tegelevaid asutusi ja institutsioone. Päeva jooksul toimub arvukalt etlemisi, esitlusi, vestlusringe, kontserte, etendusi, viktoriine ja töötubasid. Muuhulgas leidub kavas ka atraktsioon nimega «Kirjanduslik pihitool», mis peaks eelreklaami järgi võimaldama huvilistele anonüümseid eravestlusi kirjanikega.

Traditsiooniliselt on Kirjandustänav püüdnud jõudumööda teadvustada ja tähistada meie armastatud kirjanike ümmargusi sünnipäevi. Tänavu leiab ürituse programmist kummardusi Eduard Vilde, Johannes Aaviku, Henrik Visnapuu, Kalju Lepiku, Jaan Krossi ja Vaino Vahingu loomingule. Mälestuspingi avamisega Luigetiigi ääres meenutatakse tõlkijat ja publitsisti Enn Soosaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles