Soome majandusminister nõuab riigi reisipiirangute leevendamist

BNS
Copy
Inimtühi Tallinna Sadam eelmiste koroonapiirangute ajal.
Inimtühi Tallinna Sadam eelmiste koroonapiirangute ajal. Foto: Tairo Lutter

Soome majandusminister Mika Lintilä nõuab, et Soome valitsus leevendaks riigis kehtivaid, Euroopa kõige rangemaid reisimispiiranguid, edastas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Tema hinnangul on eriti oluline Eesti ja Soome vaheline vaba liikumine, mis ei tohiks mingil juhul katkeda.

Ilma karantiini jäämata tohib praegu Soome saabuda vaid riikidest, kus uusi koroonaviirusega nakatunuid on tuvastatud viimase kahe nädalal jooksul 100 000 elaniku kohta 8-10. Eestis on see näitaja praegu 15,7. Soome majandusministri hinnangul hoiab tema riik asjatult rangelt joont.

«Piirmäär peaks olema vähemalt 25 kandis. Isegi see ei päästaks veel Soome turismisektorit. Selle hädast välja aitamiseks peaks piir olema 35 peal,» ütles Lintilä.

Mika Lintilä sõnul on Eesti ja Soome vaheline liiklus eriti oluline, kuna lisaks turistidele liigub üle Soome lahe ka suur hulk tööjõudu. Mida siis Soome jaoks tähendaks see, kui valitsus praegusest koroonapiirmäärast kangekaelselt kinni hoiaks?

«Äärmiselt suuri raskusi ettevõtetele, aga ka töötajatele. Turism seiskuks sisuliselt täielikult. Nii et tagajärjed oleks väga rängad,» vastas Lintilä.

Soome valitsus arutab tekkinud olukorda neljapäeval, kuid otsuseid Eesti ja Soome vahelise reisimise - või siis hoopis koroonapoliitika leevendamise - kohta pole «Aktuaalse kaamera» andmetel oodata enne järgmist nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles