Kas Kalev/Cramo pääseb Krasnodari?

Ville Arike
, reporter
Copy
BC Kalev/Cramo meeskond pidas eelmise hooaja viimase mängu just Lokomotiv-Kubaniga, seda Tallinnas tühjade tribüünide ees.  FOTO: Raul Mee
BC Kalev/Cramo meeskond pidas eelmise hooaja viimase mängu just Lokomotiv-Kubaniga, seda Tallinnas tühjade tribüünide ees. FOTO: Raul Mee Foto: Raul Mee

Septembrikuu on käes ja selle teises pooles peaks algama korvpalli VTB Ühisliiga, kus osaleb ka BC Kalev/Cramo. Kolme nädala pärast peaks Kalev pidama avamängu Krasnodaris, aga kas ja kuidas on sinna võimalik minna?

Venemaale pääsemisega on suuri raskusi, sest lennuliine sealt välja on praegu vähe. Ka Aerofloti Tallinna-Moskva liin on endiselt puhkusel. Kõigele vaatamata püütakse liiga ja klubide koostöös hooajaga alustada ning sari ära mängida.

«Praeguse seisuga on jõus plaan alustada meie hooaega Krasnodaris. Üheski võtmes, ei positiivses ega negatiivses saa veel midagi kindlat öelda, kuid protsess käib ja kõik asjaosalised töötavad liiga käivitamise nimel. Selgeid otsuseid peab tulema järgmisel nädalal,» ütles Kalevi mänedžer Ramo Kask Postimehele.

Riia ja Minski kaudu Krasnodari

Esimese asjana saadeti Kalevist mängijate passid ja muud vajalikud dokumendid Moskvasse Ühisliiga peakorterisse, kes suhtleb edasi Venemaa välisministeeriumiga, too omakorda edastab info Venemaa Tallinna saatkonda. «Tavapäraseid aastaseid viisasid me praegu ilmselt ei saa. Praegu vormistatakse sportlastele riiki sisenemiseks ja teatud võistlustel osalemiseks mõeldud erilubasid,» selgitas Kask protsessi.

Mõistagi on mängude toimumise eeldus testimine ja koroonaviirusega nakatunute puudumine.

Järgmine teema on reisimine. Kalendris on avamänguna 20. septembril kirjas Himki – Peterburi Zenit ning 23. septembril teiste seas kohtumine Lokomotiv-Kuban – Kalev/Cramo. Kase sõnul on selleks päevaks võimalik Krasnodari jõuda lennuga Minskist, sinna aga pääseb omakorda Riia kaudu. See marsruut ongi praegu töös.

Ühisliiga juhid, president Sergei Kuštšenko ja peadirektor Ilona Korstin käisid sarja käivitamisest rääkimas telekanalis Matš TV, kus avaldati ka võimalikke tegutsemisviise mustema stsenaariumi korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles