Üleilmne kohvihitt: vahuks klopitud kohv

Britt Rosen
Copy
Vahustatud kohv. Koos külma piimaga maitseb see suurepäraselt.
Vahustatud kohv. Koos külma piimaga maitseb see suurepäraselt. Foto: Eero Vabamägi

Koroonakevad lennutas üleilmseks kohvihitiks vahustatud kohvi. Selle lainetus jõuab ka täna algavale kohvifestivalile Tallinnas, kus Eesti Peakokkade Ühenduse tegevjuht Helen Vihtol selle valmistamist publikule näitab. «See on tõesti kõigile jõukohane,» ärgitab ta kodus järele proovima.

Uudne trendijook, vahustatud kohv, lühemalt vahukohv, on justkui tagurpidi cappuccino. All külm piim, peal kohev, tihe, siidine ja magus kohvivaht. Cappuccino’s läheb esimesena tassi espresso, siis piim ja lõpuks piimavaht.

Vahukohvi on mõnus juua jämeda kõrrega või süüa hoopis lusikaga pokaalist nagu magustoitu. Tummine kohvivaht näeb irriteerivalt hea välja, sulab suus ja maitseb nagu ultrakange kohvidoos. Ilma leebema paarilise piimata suudaks maguskirbet kohvivahtu suuremas koguses pruukida vaid tõsised kohvisõltlased. Aga tõesti, see on maitsev. Kui võtad ühe suutäie, tahad juba järgmist.

Kohvivahuks on vaja ainult mikserit, sortsu vett, mõned lusikatäied lahustuvat kohvi ja suhkrut, loetleb moejoogi hingeeluga tuttav Helen Vihtol, kokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse tegevjuht. «Siis mõned minutid mikserdamist, toidukeemia läheb käima ja kolmest komponendist sünnib isuäratav kreemjas vaht. Ei midagi üle jõu käivat,» kinnitab ta. Lõpuks läheb kohvivahumüts pokaali külma piima peale. Valmis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles