Jukka Mallinen: Soome ja Eesti on infosõjas üks võitluspaar (6)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Jukka Mallinen vastas küsimustele Klooga vana koolimaja juhataja kunagises tööruumis, millest nüüd on saanud väike raamatukogu.
Jukka Mallinen vastas küsimustele Klooga vana koolimaja juhataja kunagises tööruumis, millest nüüd on saanud väike raamatukogu. Foto: Eero Vabamägi

Rühm Venemaa poliitika ja mõjutustegevuse uurijaid koguneb iga aasta augusti lõpus Harjumaale Klooga vanasse koolimajja seminarile, et arutada viimaseid arenguid «idarindel». Tänavu oli peaesinejaks kutsutud tuntud Soome literaat ja infosõja ekspert Jukka Mallinen. Ta on eestlastega palju koostööd teinud ning teab hästi, milliste probleemidega oleme seoses Venemaalt lähtuva propaganda ja kohalike venelaste ülesässitamisega kokku puutunud.

Analüüsides Venemaa infooperatsioone Soome ja meie suunal, jõudis ta järeldusele, et need toimivad sama mustri alusel, et halvendada meie rahvusvahelist mainet ja lüüa kiil kahe rahva vahele. Ta rääkis, miks see plaan Kremlil korda ei lähe ja kuidas hoida ka edaspidi seljad koos. Soometumine, mis tegi ülelahenaabri aastakümneid suhtumises Venemaa propagandasse ebalevaks, peaks nüüd lõplikult läbi olema.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles