Nädalavahetusel näeb Eesti parimaid tõuloomi

Postimees
Copy
Foto: Erakogu

Laupäeval, 5. septembril kell 10 algab Ülenurmel põllumajandusmuuseumis suur sügisnäitus «Tõuloom 2020», kus saab uudistada Eesti uhkeimaid tõuloomi.

«Tartu sügisnäitus toimub juba 26. korda ja kauneimaid tõuloomi tutvustatakse meie muuseumis 23. korda. Eesti Põllumajandusmuuseumi areenile koguneb Eestimaa tublimate tõuaretajate aastatepikkuse töö vili – kaunimad tõuloomad,» vahendas SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merli Sild. 

«Sel aastal peame meiegi arvestama viiruse tõkestamise meetmetega ja piirama külastajate arvu. Sellele vaatamata on oodata vahvat ja põnevat sündmust, kuhu tasub kindlasti tulla,» rääkis Sild.

Tõuloomadest on näitusel esindatud veised, lambad, hobused, küülikud ja linnud. Lisaks toimub lamba ja küüliku näidispügamine ning Lõuna-Eesti Koertekeskus esitleb erinevad koeratõuge. Kaasa saab elada veel Eesti meistrile Helena Kaalule, kes tori hobuse Cassanderiga demonstreerib koolisõitu.

Üritusel on avatud lasteala, veel toimuvad õpitoad, saab valmistada sõira ja leiba, rukist külvata ning laadalt osta sügisande, istikuid ja rahvuslikku käsitööd. Loomade esitlusele eelneb Kaire Vilgatsi ja Paul Neitsovi kontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles