Loomeinimeste ebakindel elu: näitus oma koha otsimisest

Johanna Jolen Kuzmenko
, EKA kunstiteaduse magistrant
Copy
Laura Põllu ja Piret Karro näitus "Ajan nahka" Vaal galeriis.
Laura Põllu ja Piret Karro näitus "Ajan nahka" Vaal galeriis. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Piret Karro ja Laura Põllu paarisnäitus «Ajan nahka» Vaal Galeriis keskendub loomeinimeste prekaarsele ja ebakindlale töökorraldusele. Näituse teema on eriti päevakajaline ajal, mil eriolukord keeras paljude projektipõhiselt tegutsevate loovisikute tööplaanid pea peale.

Tõsi on see, et projektipõhiselt töötavate inimeste jaoks on ebaregulaarsed sissetulekud igapäevane reaalsus, aga see ei tähenda, et neid ei planeerita honoraride ja muude sissetulekuallikate näol ette. Prekaarsetest töötingimustest tulenev majanduslik ebakindlus võib muutuda kiiresti kriitiliseks, kui üle maailma suletakse järsku piirid ning tekib sügav teadmatus, mida tulevik toob.

Autorid ise viibisid selle näituse ettevalmistamise perioodil mõlemad välismaal – Karro Budapestis ning Põld Viinis. Näitust «Ajan nahka» on võimalik vaadelda kevadisest eriolukorrast lähtuvalt, kui Karro ja Põld koostööd alustasid ning näituse kontseptsiooni kokku panid, kuid nad lahkavad näitusesaalis ka selliseid loovisikute tööalaseid ja isiklikke kitsaskohti, mis olid relevantsed ka enne ning on seda ka pärast koroonakriisijärgset maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles