Rahvaliit: puuetega inimestele tuleb hüvitada tekitatud kahju

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Täna võttis Rahvaliidu volikogu vastu avalduse, milles teeb ettepaneku sotsiaalminister Maret Maripuu saamatuse tõttu toetuseta jäänud puuetega inimestele hüvitada sellega tekitatud kahjud täies ulatuses.


«Rahvaliit on seisukohal, et sotsiaalminister Maret Maripuu saamatuse ja süü tõttu tuleb mitmeks kuuks toetuseta jäänud tuhandetele puudega inimestele hüvitada sellega tekitatud kahjud täies ulatuses, sealhulgas ravimite ostmise võimaluse puudumisest tingitud tervisekahjud,» ütles Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Ta märkis, et lisaks kõigele eelnevale on sotsiaalministeeriumil soov seadust rikkudes pensionide ja toetuste kojukanne anda ilma riigihanketa põhjendamatult kõrge tasu eest reformierakondlaste juhitavale Eesti Postile.

Rahvaliidu volikogu avaldab protesti rahandusminister Ivari Padari mõtte suhtes kärpida pensionitõusu. «Rahvaliit nõuab pensionide väljamaksmist alates 1. aprillist seadusega ettenähtud ulatuses,» sõnas Rüütli, lisades, et pensionide ja toetuste kojukannet riigi kulul tuleb jätkata kuni vaidluste lahendamiseni ning valitsus peab tagama pensioni katkematu väljamaksmise ka pärast 1. veebruari.

Rahvaliidu volikogu hinnangul on reformierakondliku valitsuse saamatu, hoolimatu ja kaalutlemata korraldatud sotsiaalpoliitika läbi kukkunud. Reformide läbiviimisel on silmas peetud vaid kokkuhoidu, puudu on jäänud hoolivusest, empaatiast ning igapäevaelu adumisest.

Rahvaliidu volikogu hinnangul pole valitsus suutnud koostada terviklikku kava majanduslanguse ja tööpuuduse kasvust tingitud olukorra tervendamiseks, ei töökohtade loomiseks ega kuhjuvate sotsiaalpingete leevendamiseks. «Reformierakondliku poliitika tagajärjel võivad paljud pered kodust ilma jääda,» lausus Rüütli.

Rahvaliidu volikogu on seisukohal, et süvenevaid majandusraskusi ei tohi veeretada madalapalgaliste töötajate, lasterikaste perede, pensionäride ja puuetega inimeste õlgadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles