Läti enesekarantiini nõue ei hakkaks kehtima piirielanikele

BNS
Copy
Foto on illustreeriv. Piirikontroll Ikla piiripunktis, Eesti-Läti piiril.
Foto on illustreeriv. Piirikontroll Ikla piiripunktis, Eesti-Läti piiril. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Uue koroonaviiruse nakkusjuhtumite kasvu korral Baltimaades ja võimalike reisipiirangute kehtestamisel ei hakka teatud elanikele Läti piiride lähistel kehtima 14 päeva kestev enesekarantiini nõue, teatas Läti valitsus reedel erakorralisel koosolekul. 

Praeguse seisuga jääb Leedu ja Eesti nakkusjuhtumite arv alla 16 juhtumi 100 000 elaniku kohta ning enesekarantiini nõuet ei kehtestata veel järgmise seitsme päeva jooksul, teatas Läti tervishoiuministeerium. 

Kuna nakkusjuhtumite määr võib kasvada, siis valitsus kaalus muudatusi epidemioloogilistes ohutusmeetmetes, juhul kui reisipiirangud jõustuvad. 

Seoses Läti-Leedu ja Läti-Eesti piiridel elavate inimeste tihedate omavaheliste sidemetega ning selleks, et mitte piirata Leedu või Eesti maapiiri igapäevaselt töö või kooliskäimise eesmärgil ületavate inimeste õigusi ülemäära, otsustas Läti valitsus jätta enesekarantiini nõuetest välja teatud kategooriatesse kuuluvad elanikud. 

Enesekarantiini nõuded ei kehti ka Euroopa Liidu kodanikele ja alalistele elanikele, kes ületavad Läti riigipiiri töö, hariduse, lähedase eest hoolitsemise või matustega seotud põhjustel. 

Samuti ei puuduta enesekarantiini nõue isikuid, kes teevad Lätis vahepeatuse, mis tähendab, et nad peavad lahkuma Läti territooriumilt 12 tunni jooksul ja ei tohi veeta seal ööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles