Reinsalu Läti kriitikast: Eesti ei ole rikkunud Balti mulli reegleid (2)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Eesti-Läti piir. Läti teatas eile, et ei kohalda Eestist saabujatele eneseisolatsiooni nõuet, kuid enne süüdistas lõunanaabrite minister Eestit nn Balti mulli reeglite rikkumises.
Eesti-Läti piir. Läti teatas eile, et ei kohalda Eestist saabujatele eneseisolatsiooni nõuet, kuid enne süüdistas lõunanaabrite minister Eestit nn Balti mulli reeglite rikkumises. Foto: Remo Tõnismäe

Välisminister Urmas Reinsalu lükkas Postimehe otsesaates ümber Läti süüdistuse, nagu oleks Eesti nn Balti mulli tingimustest ühepoolselt taganenud. Usutlus välisministriga toimus vahetult enne Läti valitsuse otsust mitte kohaldada Eestile karantiininõuet.

Läti väidab, et Leedu ja Eesti on nn Balti mulli tingimustest ühepoolselt taganenud. Millistest tingimustest on Eesti siis taganenud?

Balti mull sündis tegelikult Eesti ettepanekul. Suures plaanis oli kaks põhimõttelist reeglit: kokkulepitud ühine mõõdik, mille alusel eneseisolatsiooni kohaldatakse, ja reisilendude piiramine. Eesti on nendest reeglitest kinni pidanud ja ma lükkan selle väite tagasi.

Kindlasti on riigid rakendanud oma sisemisi reegleid. Aga mis puudutab valitsuse otsust lendude osas, siis teavitasime sellest Läti kolleege. Võtsime vastu otsuse, et lubada teatud kriitilistest kohtadest oma lende ja seda on kritiseeritud. Samas, möödusid mõned päevad ja tegelikult Läti võttis samuti vastu otsuse muuta lennureiside lubamise liberaalsemaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles